WHATEVER THE PROJECT, BRILLIANT DESIGN REMAINS OUR FOCUS.

Press: New York Times

Press: New York Times

 

Last week, Seattle Stair & Design's work graced the pages of The New York Times- in conjunction with the article “In New Office Designs, Room to Roam and to Think.”

The article and corresponding multimedia slideshow provide a glimpse inside The Bill and Melinda Gates Foundation Headquarters, which is outfitted with thousands of feet of striking curved wooden handrails and paneling custom crafted by Seattle Stair & Design, as well as a reclaimed solid ash stool designed by Meyer Wells and turned on the lathe by Seattle Stair & Design.

  Joshua Trujillo for Seattle PI

Joshua Trujillo for Seattle PI

 

The spacious mezzanine of The Bill and Melinda Gates Foundation features a suspended staircase outfitted with 2,000 feet of curved wooden handrails and 1,000 feet of curved paneling custom built by Seattle Stair & Design.

The “diving board” style hall leads to a panoramic corridor sparsely furnished with two chairs and a reclaimed solid ash stool designed by Meyer Wells and turned on the lathe by Seattle Stair & Design. 

 
 
 
  Stuart Isett for the New York Times

Stuart Isett for the New York Times

  Stuart Isett for the New York Times

Stuart Isett for the New York Times

 

The tandem of utility and radiance captured in the staircases and stool permeates the essence of the entire space, which is defined in the article as a forerunner in the staggering trend of businesses abandoning the traditional work environment.

Indulging their employees in boundless ceilings, sweeping panes of glass, and the freedom to migrate, The Bill and Melinda Gates Foundation has recognized the different “modes” of their employees and created a variety of spaces that cultivate creativity and respect personal preference.

 
National Award

National Award

Unique Approach to Spiral Stair Tread Support

Unique Approach to Spiral Stair Tread Support